Haber

DEÜ, Afet Bölgesindeki Yapı Stokunu İnceleyecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yaptığı arama-kurtarma ve yardım faaliyetleriyle depremzedelere umut oldu. Deprem araştırmaları alanında Türkiye’nin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından biri olan DEÜ, bölgedeki mevcut yapı stokunun değerlendirilmesine ve risklerin belirlenmesine katkı sağlamak için bu kez Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor. .

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından imkanlarını seferber eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmaları ile enkaz altında kurtarılmayı bekleyen depremzedelere umut oldu. bölge. Yaşanan afet sonrasında Hatay’a ilk ulaşan sağlık grubu olan ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları aracılığıyla deprem bölgelerinde sağlık hizmeti vermek için hızlı adımlar atan DEÜ, acil ihtiyaçlar için de yardım kampanyaları düzenledi. Deprem uzmanları ve inşaat mühendisi akademisyenlerinin de afet bölgesinde incelemelerde bulunduğu DEÜ, bölgedeki mevcut yapı stokunun değerlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor. ve riskleri belirlemektir.

Son Durum Değerlendirilecek

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. deprem tehlikesini ve risklerini belirler. Bakanlıkla iletişime geçtik ve bu tarafta bir çalışma yapmak istediğimizi söyledik. Bakanlık yetkilileri de işletmemize çok olumlu yaklaştılar. Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz, bölgede hangi yapıların sarsıntılara karşı dayanıklı kalabileceğini belirlemenin yanı sıra; Hangilerinin risk oluşturduğunu, kullanılabileceklerini veya yıkılması gerektiğini belirleyecekler” dedi.

“Öğretmenlerimizin yetkinliğine güveniyoruz”

Türkiye’nin en değerli deprem araştırma merkezlerinden birine sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ve DEÜ’nün toplumsal fayda misyonuyla yerel yönetimlere katkı sağlamak ve vatandaşları bilinçlendirmek için ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirten Prof. Tanarslan, “Ülkemizi kasıp kavuran ve büyük kayıplara neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz. DEÜ hocalarımızın daha önce İzmir depreminde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı bu konudaki yetkinliğine güveniyoruz. Güneydoğu Bölgemizi etkisi altına alan deprem felaketinin ardından bu sefer Bakanlığın mühendislik grubuyla birlikte bu yönde bir çalışma yürüteceğiz. Değerli sonuçlar alınacağını düşünüyoruz.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu