Özel öğrencilerden anlamlı gösteri
Etkinlikte Büyükşehir’in Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’nin özel öğrencileri hünerlerini sergilediler.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi, Engelliler Haftası nedeniyle gösteri düzenledi. SDKM’de düzenlenen programa Doç. Figen Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ebubekir Ardıç, sivil toplum kuruluşları, dernek üyeleri ve liderleri, özel rehabilitasyon merkezleri, özel öğrenciler ve aileleri, Kağıtspor izcileri katıldı.
YAŞAR KAAN ANNESİYLE GİTTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, yıl boyunca öğrencilerin hazırlandığı ritim setiyle başladı. Yoğun alkış alan ritim seti gösterisinin ardından Koro grubu Çanakkale türküsünü seslendirdi. 5 aylık yoğun çalışmanın ardından ‘Davetiye’ adlı şiiri okuyan Yaşar Kaan Ersin, annesi Ayşegül Hanım ile birlikte sahneye çıktı. Ayşegül, oğluyla yaşadığı sevgi ve saygı dolu hayatı anlattı. Otizmli özel bir çocuğu olduğunu belirten Ayşegül, teşhisi öğrendiklerinde bilmedikleri bir dünyanın içinde olduklarını ifade etti.
ÖĞRETMENLERİMİZİN PARASINI HİÇBİR ZAMAN ÖDEMEYECEĞİM
Özel eğitim alınması gerektiğini öğrendiklerini belirten Ayşegül Hanım, “Uyum sağlamak zorundaydık, Yaşar Kaan için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundaydık. Oğlum şimdi yirmi dört yaşında. Yirmi dört yıla çok şey sığdırdık. Neler başardık ve ne kadar yol kat ettik? Daha fazlasını yapacağız. Özel çocukların anne ve babalarının bunları yaşadığını çok iyi biliyorum. Anne babaların sözlerini çocuklarından duymanın verdiği hazzı hepimiz biliriz. Oğlum bugün çok özel insanların onu çok sevdiği Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’ne gidiyor. Buradaki öğretmen ablalarımız, abilerimiz çok ama çok fedakarlar. Burada yapılan etkinlikler ve geziler çocuklarımızın Cemil Meriç’e isteyerek gelmelerini sağlıyor. Hem çocuklarımız hem de kendimiz için gerekli desteği sağlıyorlar. Öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemem. Konuşmasını “Hepinize çok teşekkür ederim” sözleriyle bitirdi.
ANNELERİMİZ ÇOK ONURLUDUR
Tüm salonu dolduran davetliler, kimi zaman gülerek kimi zaman hüzünlenerek keyifle izledikleri anlar yaşadı. Programda Doç. Dr. Figen Büyükakın, “Yaşar Kaan’ın az önce dinlediğimiz öyküsünde kesinlikle kendimizden bir parça bulduk” sözleriyle başladı. Büyükakın, “Annelerimize hiçbir şekilde ücret ödenmiyor. Böyle özel çocukları korumak, kollamak, büyütmek ve aramıza katmak için canla başla çalışan annelerin hakları asla ödenmez. Peygamberimizin hadisinde de belirtildiği gibi ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türk kadını taç giymeyi hak eder, toprak altında ezilmeyi değil’. Bu anlayışla annelerimiz onurlandırılmayı hak ediyor. Ayrıca tüm emeğini gösteren tüm babalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER BİR YIL ÇALIŞTI
Programda seçilen müzik ve müzikler, öğrencilerimizin duyularına hitap edecek, zihnen ve ruhen pürüzsüz hissetmelerini sağlayacak ve ritim olarak onlara rahatlıkla eşlik edebilecek şekilde seçilmiştir. Özel öğrenci Emin Aktaş, ‘Dere Geliyor Dere’ şarkısını piyano eşliğinde seslendirdi. Ardından Harman Bölümü, Efe Yemini ve Atabarı Kümesi sahne aldı. Öğrencilerin kolayca kavrayabilecekleri, eşlik edebilecekleri ve kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir kurgu ile hazırlanan koreografide öğrenciler, öğretmenleri ile yaklaşık bir yıl çalıştı. Ayrıca özel gereksinimli öğrencilerin yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinlikler de gösterinin ortasında izleyiciler tarafından izlendi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı